Turkije 2015

In dit artikel zal ik mijn reis in Bodrum van zomer 2015 bespreken, dingen die ik heb gedaan maar voornamelijk de culturele plaatsen die ik heb bezocht aan de hand van foto’s. Veel lees en kijk plezier!

Om te beginnen kies ik Efeze aangezien ik dit de leukste uitstap vond, ookal was het zo enorm warm dat ik bijna wegsmolt. Efeze is het belangrijkste archeologische gebied van Turkije, en een van de grootste opgravingen uit de Griekse oudheid. Het was een grote Ionische haven- en handelsstad. Het was echt adembenemend om op een plek te zijn die zo’n grote geschiedenis had. Ik vind het enorm interessant om na te denken wat er allemaal gebeurt is op dezelfde plek waar ik toen stond duizenden jaren ervoor heen. Efeze is één van de mooiste dingen die ik ooit heb gezien.

bron: http://www.bodrum.nl/place/petrusburcht-in-bodrum/

bron:http://www.timetravelturtle.com/2012/09/bodrum-museum-underwater-archaeology/

Het museum van onderwater archeologie te Bodrum. Naast het feit dat het museum plaats vindt in de prachtige Petrusburcht die vlak naast de haven van Bodrum ligt. De schatten die te bewonderen zijn in het museum zelf zijn ook zeer interessant en zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen!

De bekende haven van Bodrum zelf mag natuurlijk niet ontbreken! Het prachtige blauwe water en de vele luxueuze boten zijn leuk om te bewonderen en om stiekem te dromen om ooit zelf zo een prachtige jacht te bezitten.

 

In het hotel zelf kon je ook verschillende watersporten doen. Ik heb gejetskied en op een grote ronde band gezeten die werd voortgetrokken over de wilde golven door een speedboot en dat was echt super leuk!

En last but not least, genieten van een cocktail in het zonnetje met een prachtig uitzicht was de kers op de taart van deze geweldige vakantie.

x Frauke

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s