Literatuur

Ik ben nooit iemand geweest die spontaan naar de bib ging of naar een boekenhandel met het idee om een voorraad boeken te halen. Er is veel motivatie voor nodig om te beginnen met een boek. Het is lastig dat je nooit op voorhand kan weten of je dat boek nu goed gaat vinden of helemaal niet. Maar je moet het gewoon een kans geven. Dit zijn de 4 boeken die ik het afgelopen schooljaar heb gelezen (met plezier zelfs).

  1. De weeffout in onze sterren -John Green

Dit boek kent iedereen wel. En omdat het zo cliché is, is het niet meteen een boek waar ik naartoe zou happen. Toch heb ik het gedaan omdat ik zo benieuwd was over nu werkelijk zo een verschil zit tussen een boek en zijn verfilming. Het boek wordt verteld door de zestienjarige kankerpatiënt Hazel, die van haar ouders een kankersupportgroep moet bijwonen. Daar ontmoet en wordt ze verliefd op de zeventienjarige Augustus Waters, een ex-kankerpatiënt.

2. Het meisje op de trein – Paula Hawkins

Dankzij dit boek ben ik het lezen meer en meer gaan waarderen. Ik heb ontdekt dat lezen ook zeer leuk kan zijn, het moet gewoon een boek zijn dat je enorm aanspreekt. Het meisje op de trein heb ik dan ook in een ruk uitgelezen, gewoon omdat het zo spannend was en ik altijd het vervolg wou weten. Het boek gaat over een vrouw Rachel die elke dag met de trein naar haar werk gaat, maar ze is eigenlijk al lang ontslaan. Ze neemt gewoon de trein nog om haar ex-man te begluren met zijn nieuwe vriendin. Tegelijkertijd kijkt ze ook telkens naar een huis wat verder op van een koppel waarover ze fantaseert wie ze zijn en wat voor leven ze leiden. Plots verdwijnt die vrouw en zo wordt Rachel getuige en probeert ze zelf uit te dokteren wat er precies gebeurt is. Enorm spannend!

3. Verblind – Patricia Snel

Sophie Dercksen is begin dertig. Het leven lacht haar toe: ze gaat trouwen met een advocaat die het nog ver zal schoppen. Maar een flirt met de nieuwe eigenaar van de tennisclub verandert alles. Het boek krijgt een enorme wending die ik helemaal niet had verwacht. Ben, haar minnaar, blijkt een ware drugsbaron te zijn en hij betrekt haar in de hele drugswereld. Het boek zit vol met seks en drugs en dat had ik niet gedacht, al had ik het wel misschien kunnen afleiden van de cover! Toch was het een leuk boek om te lezen aangezien sommige gebeurtenissen wel spannend zijn en je wilt absoluut weten hoe het afloopt. Het is namelijk zoals Het meisje op de trein ook een psychologische thriller en dat is mijn favoriete genre. En het is gelukkig met een happy-end.

4. Het geheim van mijn man – Liane Moriarty

Last maar zeker not least, het geheim van mijn man. Ik kwam dit boek tegen in de standaardboekhandel en het trok meteen mijn aandacht. Toen las ik de beschrijving en ik was meteen overtuigd. ‘Dit moet ik lezen!’, dacht ik. En dat deed ik. Er zijn drie vertelperspectieven wat in het begin behoorlijk verwarrend is omdat het verband van de drie niet echt duidelijk is tot in de helft van het boek. Het gaat onder andere over Rachel, wiens dochter vermoord is op 17-jarige leeftijd. Lucy, wiens man en nicht verliefd werden op elkaar en ze daarom terug intrekt bij haar moeder in Sydney. Ten slotte Cecilia, die een brief vindt van haar man waarop staat ‘open dit na mijn dood’, terwijl hij nog springlevend is. Drie vrouwen, drie verhalen, die samenkomen op één school ‘St Angela’ in Sydney. Het is zomaar een week uit hun levens, maar daarna zal niets meer hetzelfde zijn. Dit was een enorm interessant verhaal en het doet je ook enorm nadenken. Zeker een aanrader!

x Frauke

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s